22 maart

woensdag 22 maart

22 maart

‘Laten we moed houden, durven wankelen en redden wat er te redden valt. Onszelf bijvoorbeeld, en mekaar.
Laten we stoppen met hopen en doen wat moet gebeuren om het te doen gebeuren, en mild zijn voor wie dat nog niet kan.
Laten we ze openlaten: onze deuren, onze armen, onze geesten. Laten we pantsers afleggen, en de andere tegemoet treden, telkens weer'.
(Uit: Griet Op de Beeck – Laten we durven)

Eén jaar geleden werd ons land opgeschrikt door verschrikkelijke aanslagen. Voor ons partijsecretariaat, de Wet89, kwam de gruwel bijzonder dichtbij. Heel wat slachtoffers werden opgevangen in onze cafetaria.

Net zoals een jaar geleden zetten wij vandaag onze deuren opnieuw open. Voor onze buren, voor voorbijgangers, voor elkaar. We bieden wie wil een tas soep of een koffie aan. Maar anders dan een jaar geleden, wordt deze 22 maart geen dag van ellende. Vandaag wordt een dag die ons dichter bij elkaar brengt.

Laat 22 maart voortaan een dag van hoop zijn. Of zoals Mohamed, de echtgenoot van Loubna die in Maalbeek overleed, zei: laat ons kiezen voor de liefde. Liefde als antwoord op zij die verdeeldheid willen zaaien en geweld en terrorisme propageren. De liefde, waarop allee ideeën, godsdiensten en mensen zouden moeten steunen.

Laat deze dag een dag van menselijkheid worden. Een dag waarin het leven, de samenhorigheid en broederschap centraal staan. Als er één ding is wat we van die 22ste maart moeten onthouden, laat het dan die boodschap zijn.

Volg Wouter

Facebook   Twitter LinkedIn Logo Youtube

Twitter